Osoby, które gustują w takich zupach jak na przykład barszcz czerwony zabielony, rozglądają się za dobrym przepisem. W internecie można znaleźć różne propozycje przygotowania tej zupy, ale nie wszystkie są spełnieniem oczekiwań wygórowanych smaków. Wobec tego warto zaprezentować jeden z najpopularniejszych i chętnie wybieranych przepisów na tę zupę.
Buraki (70-80 dag) trzeba obrać i pokroić w plastry, wrzucić do gorącego bulionu (2 litry) i dodać do tego 1-2 łyżki cukru, listek laurowy, a także 2 ziarna ziela angielskiego. Po doprowadzeniu do wrzenia, należy odstawić garnek na bok i pozostawić tak na całą noc. Następnego dnia wystarczy już tylko przecedzić barszcz, mocno podgrzać i dodać śmietanę (2/3 szkl.) wymieszaną z mąką (1 łyżka). W takiej kompozycji należy gotować przez 1-2 minuty. Zanim zostanie podany do spożycia, trzeba go przyprawić zgodnie ze smakiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz