wtorek, 15 września 2015

Barszcz czerwony zabielany


Osoby, które gustują w takich zupach jak na przykład barszcz czerwony zabielony, rozglądają się za dobrym przepisem. W internecie można znaleźć różne propozycje przygotowania tej zupy, ale nie wszystkie są spełnieniem oczekiwań wygórowanych smaków. Wobec tego warto zaprezentować jeden z najpopularniejszych i chętnie wybieranych przepisów na tę zupę.



Buraki (70-80 dag) trzeba obrać i pokroić w plastry, wrzucić do gorącego bulionu (2 litry) i dodać do tego 1-2 łyżki cukru, listek laurowy, a także 2 ziarna ziela angielskiego. Po doprowadzeniu do wrzenia, należy odstawić garnek na bok i pozostawić tak na całą noc. Następnego dnia wystarczy już tylko przecedzić barszcz, mocno podgrzać i dodać śmietanę (2/3 szkl.) wymieszaną z mąką (1 łyżka). W takiej kompozycji należy gotować przez 1-2 minuty. Zanim zostanie podany do spożycia, trzeba go przyprawić zgodnie ze smakiem.




Tak przygotowany barszcz, jest już gotowy do spożycia. Tak intensywny kolor zupy zyskuje się dzięki pozostawieniu ugotowanych buraków na całą noc. To przekłada się również na doskonały smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz