piątek, 11 września 2015

Leczo z kurczakiem


Leczo jest znaną potrawą węgierską, która świetnie smakuje z ryżem i samo, a także podawane z chlebem. Można przygotować je na różne sposoby, z różnymi składnikami, a jeden z nich przedstawia się następująco.

Leczo z kurczakiem to bardzo smaczne danie, które może pełnić rolę obiadu, jak i kolacji. W celu przygotowania tej potrawy, należy na rozgrzany olej w patelni wysypać po łyżce paprykę słodką i ostrą. Następnie wrzucić pokrojony na drobną kostkę filet z kurczaka. W tym momencie trzeba umyć i pokroić 2 duże cebule oraz czerwoną paprykę, a później podobnie jak filet, usmażyć dane składniki.





 To samo powinno się zrobić z dwoma uprzednio obranymi i pokrojonymi pomidorami. Warto je nieco podlać wodą, aby nie przywarły do patelni. Wszystkie składniki należy połączyć w jednym garnku, a następnie dodać koncentrat i przyprawić do smaku. Do tego celu wystarczy jedynie użyć sól i pieprz. Połączone produkty wystarczy gotować około 10 minut, na małym ogniu, od czasu do czasu delikatnie mieszając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz