wtorek, 8 września 2015

Leczo z mięsem


Wśród przepisów na dania jednogarnkowe można znaleźć chociażby leczo z mięsem, danie znane i lubiane szczególnie przez mężczyzn, bo w jego składzie są nie tylko warzywa, ale też jest mięso. Przygotowanie takiego dania wcale nie trwa długo, a wykonanie danej czynności jest niesamowicie proste.



Mięso gulaszowe należy umyć i pokroić w kostkę oraz podsmażyć na patelni. Następnie podsmażyć boczek i kiełbasę – wszystko pokrojone w kostkę. Poza tym trzeba też przysmażyć cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę. Tak przygotowane składniki wystarczy teraz wymieszać w jednym garnku i pozostawić na ogniu przez 45 minut.






 Zarówno mięso jak i papryka powinny zrobić się miękkie. Na chwilę przed zakończeniem gotowania, trzeba dodać jeszcze pokrojone w kostkę ogórki i pomidory, a także przecier pomidorowy. Tak przygotowane danie można przyprawić zgodnie z upodobaniami smakowymi. Potrawa powinna być ostra w smaku. Najlepiej będzie smakować na gorąco. Można ją podawać z chlebem lub bez, najlepiej w niedużych salaterkach do zupy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz